BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Friday, June 27, 2008

di mana bleh cari orang melayu???

Di mana boleh cari ramai Melayu
Pastinya di Kelantan dan Terengganu
Dan juga di pasar malam dan pasar minggu
Di Akademi Fantasia dan Pesta Lagu
Di Jom Heboh orang Melayu berpusu-pusu
Di Sungai Buloh, pusat pemuilihan, dulu di Pudu
Dan di jalan, lumba haram, rempit tak berlampu
Dan di selekoh duit rasuah depa pun sapu
Di pusat serenti akibat ketagih dadah dan chandu
Di malam kemerdekaan dan malam tahun baru
Terkinja-kinja best giler menari macam hantu

RENUNG2KANLAH

7 comments:

cECa said...

xkan melayu ilang di dunia....
huhuhuhuhu,,,,,,
>.<"

Anonymous said...

tul tu

cECa said...

nony....
hg sapa??
awat x knai hg eq???
tp...tul la....mlayyu skunk mikn truk....
perkre burok n x bek seme owg melayu...
hmmm.....

RedzWan said...

wah...kreatif penulisan...
kenapa tak post macam mane yang kite boleh buat untuk solve problem nie???
atau aku yang tak terbaca??

Muhsin said...

aku stuju ngan redzwan....britaula camne langkah nak atasi problem ni...contohnya back Islam....

firdaus_anaspekri said...

muhsin, pe lg. sbg dak uia n org yg brpengetahuan luas ttg ilmu agm ni sila lah share2 sket. hehe. duan, cmne jupe junior kt intec? hehe

FAKE_ MAGICIAN said...

Korang pandailah cakap,buat tengok,orang zaman ni byk bercakap dripada buat,ni lagi satu....blog ni dah jd blog dakwah ke?Pelbagaikanlah.......................................